Artikeluddrag hentet fra Karen Lumholt, Grøn Forskel

Så nærmer julen sig, og igen forventer små og store familiemedlemmer en masse (næsten) overflødige ting, som symboliserer kærlighed – men i sig selv også repræsenterer overforbrug, klimabelastning og ressourcespild.

Også julemaden med enorme mængder kød er normalt en stor klimabelastning. Men sådan behøver det ikke at være. For det er faktisk blevet både cool og moderne at bruge mindre og genbruge mere – også i julen. Også uden at man behøver give køb på glæden ved at være sammen, pakke gaver ind, hygge, spise, give gaver og gøre en masse ekstra godt for hinanden.

Læs også: Den store guide til bæredygtig jul

Bæredygtighed som trend er for alvor slået igennem og rigtig mange vil have det fint med, at du også i julen lader bæredygtighed styre dit forbrug. Ja, det kan faktisk være en gave i sig selv til de af dine familiemedlemmer, der også bekymrer sig for klodens fremtid, at du gør julen mindre klimabelastende end den er normalt.

Du kan læse resten af artiklen under – og måske få gode ideer til forandringer.

https://groenforskel.dk/klimavenlig-jul/

 

NB: Vi låner lige Natur & Miljø 2019’s hjemmeside frem til februar 2020, hvor Natur & Miljø 2020 får sin egen hjemmside.